JUNGVIRT X DS AUTOMOBILES

Category
Klienti, Produkty, Projekty
Rok vzniku projektu

2023

 

O projektu

 

Když se krása potká s uměním cestovat. František Jungvirt pro DS Automobiles vytvořil 15 limitovaných difuzérů z ojedinělého uranového skla, které pod UV světlem září. Sklářského výtvarníka, jenž tvoří unikátní ručně foukané skleněné výrobky pod svou eponymní značkou frantisek jungvirt spojuje s naší automobilkou luxus, umělecký přesah, historický odkaz a prvotřídní kvalita jeho výrobků.

 

Unikátní váza-difuzér inspirovaný příběhem podivných květů.

 

Na světě není mnoho rostlin, které otevírají své květy pouze za tmy. Takové květiny jsou opylovány nočními motýly a častokrát kvetou během jediné noci. Kuriózní případy mezi květinami, které v nás vzbuzují otázky. Poupata jejichž barevnou krásu nikdo nikdy neobdivoval a vůně, kterou málo kdo poznal.

 

Každá váza-difusér je ručně foukaný do dřevěné formy. Barevný přechod ve skle zapříčiní tzv. barvící sklářské rubíny, které se za tepla nabalují na základní baňku skla. Přesná barva i její rozložení po povrchu je u každé vázy jedinečné. Každý kus se totiž fouká zvlášť a jeho konečná podoba se tak pokaždé liší.

 

Díky složce uranu má sklo charakteristické olivové zbarvení a možnost v noci zářit za pomoci ultrafialového světla.

 

Pro DS Automobiles vzniklo celkem 15 limitovaných kusů.

 

Foto Anna Pleslová