PETR BARTOŠ – KRUH STUDIO X KLIMCHI

Category
Projekty
Rok vzniku projektu

2024

 

O projektu

 

Spolupráce KLIMCHI, výrobce prémiového ručně foukaného skla a Petra Bartoše s jeho Kruh Studiem,  jež patří mezi představitele té nejvyšší gastronomie v Česku.

 

Obě značky spojuje historický odkaz, důraz na řemeslo, umělecký přesah a prvotřídní kvalita jejich produktů.

 

„Exkluzivnější místo na večeři v Praze minimálně příštích šest měsíců nenajdete. V nezvyklém prostoru v srdci metropole otevírá kuchař Petr Bartoš jedinečný finediningový koncept, který přijímá rezervace vždy jen pro jeden stůl.

 

Kruh Studio, tedy bytovou restauraci či chcete-li gastronomický pop-up, najdete od prosince v domě Langhans ve Vodičkově ulici. Prosklený byt v nejvyšším patře budovy, z nějž od stolu dohlédnete na střechy nejikoničtějších pražských staveb, se na půl roku promění v exkluzivní zážitkovou restauraci.

 

Koncept navazuje na začátky projektu Petra Bartoše, který v pandemii začal pro klienty pořádat soukromé finediningové večeře přímo u nich doma.

 

„Původně jsem Kruh vymyslel jako útěk před nejistotou. Byl lockdown, zavřené restaurace a nikdo z gastro scény nevěděl, co bude,“ vzpomíná Bartoš, který v té době pracoval v karlínské Esce ze sítě Ambiente.

 

S malým týmem tehdy dojížděl k hostům domů a pomocí degustačního menu měnili jejich obývací pokoje v michelinskou restauraci.

 

„Od začátku mě bavilo především to, že jsme lidem přímo u nich v bytě vytvořili jedinečnou atmosféru, díky které vnímali svůj domov jinak než obvykle,“ říká autor v Česku unikátního konceptu, který teď po úspěchu putovního konceptu poprvé otevírá vlastní lokaci.

zdroj. forbes.cz

 

Foto Daniela Kadlečková

Foto lokace Galerie Glassimo, Praha 1.

 

Kolekce stolního skla Linea, Shadows, Crust, Royal Marika, Felicity navržené pro KLIMCHI.

 

Koupit